søndag den 27. januar 2013

Fastelavnsboller:P

Hejsa der ude.

Nu er det jo snart fastelavn, så i dag vil jeg skrive en opskrift på fastelavnsboller. Jeg lavede dem selv i går.

Der bliver ca. 15 stk.

Til dejen skal du bruge:
250 g mel
75 g smør
½ pakke gær
1 dl mælk
1 æg
Lidt salt
15 g sukker

Man kommer jo også fyld i så jeg har et nemt forslag på fyld. Men man må jo selv bestemme hvad man kommer i dem.

Til fyldet skal du bruge:
100 g sukker
100 g chokolade
100 g smør

Dejen:
Opløs gæren i mælken. Bland mel og smør i en skål. Pisk æg med salt sukker og bland det med mælken. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen. Måske bliver dejen lidt smattet men så kommer du bare lidt mere mel i. Dæk dejen med et viskestykke og lad dejen hæve en time.

Fyldet:
Rør sukker og chokolade sammen. Tilsæt smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen. Massen skal se klumpet ud for så når det kommer ind i ovnen smelter det.

Når dejen har hævet i en time, skal den æltes og deles i to stykker. Rul hvert stykke ud i ca. ½ cm tyk plade og skær den i 7-8 stykker. På hvert stykke lægges der ca. en spsk. fyld, syltetøj eller hvad man vil have i. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og samle dem så fyldet ikke løber ud i ovnen: først foldes  de fire hjørner ind over hinanden så de lapper over og derefter samles de og klemmes sammen. Vend bollerne så samlingen vender ned. Læg dem på en bageplade med bagepapir (et lille tip kom dem i nogle cupcakeforme, så løber fyldet ikke ud over det hele. For selvom de er blevet lukket godt sammen kan fyldet godt flyde ud alligevel) og pensel dem så med vand. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min. til de er smukt gyldne. Når de er bag kan du lave dem køle lidt af også lave noget glasur. En nem glasur er bare noget flormelis og noget vand blandet sammen. Når glasuren er kommet på er de færdig og klar til spisning.
Håber i fik noget ud af det, jeg synes mine er blevet gode. Vi ses.

Julie<3

Her er nogle billeder af mine fastelavnsboller. På det nederste billed kan man se chokolade fyldet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar